Floatfit

 

Wat is FloatFit?

Verbeter jouw resultaat met FloatFit

FloatFit is naast verslavend leuk, ook nog eens supereffectief. Deelnemers trainen met deze bijzondere manier van bewegen hun hele lichaam met de work-outs. Op de AquaBase, de eerste drijvende oefenmat in de wereld, voeren deelnemers namelijk diverse uitdagende oefeningen uit. Omdat de Aquabase instabiel is, vindt hij direct de disbalans in het lichaam. Daarom moeten de deelnemers aan FloatFit continu aan hun core stability werken, om hun balans te houden en niet in het water te vallen.

Inmiddels wordt FloatFit al over de hele wereld beoefend. En dat allemaal naar aanleiding van een filmpje dat nu al meer dan 160 miljoen keer is bekeken. Dat aantal views laat zien dat er een enorme interesse is in de AquaBase, en de lessen die hierop worden gegeven, FloatFit HIIT en Yoga inspired.

FloatFit HIIT

FloatFit is een 30 minuten durende HIIT workout op het water uitgevoerd op de AquaBase. Squats, burbees, push-ups en balansoefeningen wisselen in hoog tempo elkaar af. Doordat je de oefeningen op het water uitvoert is deze workout prettig voor zowel lichaam en geest.

Voordelen

  • Deze low impact lessen geven een fun full body workout
  • De onvoorspelbaarheid van het water zorgt ervoor, dat zowel je core als je hersenen moeten samenwerken om dieper liggende spieren te activeren en sterker te maken, zodat je niet uit balans raakt. Deze dieper liggende spieren worden vaak niet gebruikt tijdens reguliere fitness lessen.
  • Deelnemers weten niet hoe hard ze hebben gewerkt tot ze de volgende ochtend wakker worden!
  • Voor maximaal effect gebruiken we de AquaBase en de onvoorspelbaarheid van het water– Constant zijn je spieren aan het werk om in balans te blijven en je mind gefocused te houden.
  • Effectief voor iedereen zowel inactief als actief!

Het is een compleet nieuwe benadering van fitness. We weten zeker dat mensen van alle leeftijden het fantastisch vinden om deze unieke manier van sporten te ontdekken. FloatFit trekt namelijk een compleet nieuwe doelgroep naar de zwembaden: mensen die normaal in de sportschool staan te zweten of die juist buiten bootcampen, vinden FloatFit geweldig. Maar ook fanatieke aquajoggers of zwemmers gaan graag de uitdaging aan om hun kracht, balans en core te verbeteren op de AquaBase. Het management van zwembaden, sportcomplexen en health centers over de hele wereld, staan versteld van deze revolutionaire ontwikkeling.

FloatFit facts

Nog een paar FACTS op een rijtje:
 

FloatFit fact 1: Core-stability

De workout is toegankelijk voor iedereen en met verschillende niveaus. De basis is het vinden en bewaren van je balans tijdens het staan en uitvoeren van de oefeningen. Je traint hiermee je core-stability, dit zijn oa de diepliggende buikspieren, onderrugspieren, bekkenbodem en liezen. Bij de meeste mensen zijn deze spieren zwakker. Door ze te trainen worden ze (weer) sterker, verbetert je houding, balans, prestatie tijdens andere sporten en figuur. Meedoen kan vanaf 12 jr (met begeleiding).
 

FloatFit fact 2: Ook voor de fanatieke sporter

Ook voor de fanatieke sporter ( welke sport dan ook ), is deze workout een complete andere ervaring. Na de warming-up en oefenrondje krijgt iedere deelnemer specifieke aanwijzingen om de oefeningen op zijn niveau uit te voeren.
 

FloatFit fact 3: De outfit

Wat trek je aan? Heel simpel: een sportoutfit!, want je gaat ten slotte sporten. Als het maar wel nat mag worden:-)
 

FloatFit fact 4: Goed hydrateren

Neem water mee om te drinken na de workout. Het is intensief en warm. Goed hydrateren is daarom belangrijk.

 

FloatFit fact 5: Eigen risico

Deelname is op eigen risico. Twijfel je over je fysieke gesteldheid neem dan contact op met je huisarts of met ons om te adviseren hierover.
 

FloatFit fact 6: Kom op tijd

Wees op tijd aanwezig in het zwembad en 5 minuten voor aanvang van je FloatFit class bij het bad.

 

HAVE FLOATFIT FUN!

Cookie instellingen